Objavljeno: Ne Mar 11, 2012 8:50 am
[QUOTE=avtokampi.si]
... onda očekujemo ove godine nove slike
[/QUOTE]
evo od jučer je novi "klimavac" u kampici...
moram odmah za početak pohvaliti kolegu koji mi ju je ugrađivao jer sam za njega znao da je "picajzla" ali baš ovolika... sve je moralo sjesti savršeno, sa minimalnim rupama, minimalnim oštećenjem kućice, "gatalo" se o kilama a da bude čvrste, o visini ventilatora vanjske jedinice, o smještaju klime i svašta...
prvo smo neki dan stavili klimu u prostor da vidimo kako bi to uopće ugradili. došli smo do zaključka da je vanjska jedinica preduboko u prostoru prtljažnika i da ventilator ne bi mogao kvalitetno bacati zrak van, a unutarnju jedinicu smo odlučili učvrstiti na dodatnu podlogu kako bi to ipak bilo čvršće i sa što manje vibracija na samu kampicu...
dobavljena su četiri plastična elementa koji će osim smanjenja vibracije podignuti klimu i na potrebnu nam visinu... pripremili smo sve i provjerili mjere za postavu vanjske jedinice, ali kako je bilo relativno hladno, otišli smo u kampicu (gdje je radilo grijanje) pozabaviti se ugradnjom unutarnje jedinice...
nakon onog mjerenja i "gatanja" što bi nam trebalo - nazvao sam kolegu koji ima proizvodnju namještaja i on mi je izrezao i iskantirao ploču 70x35 cm od bukve (vrlo slično unutrašnjosti kampice). na nju smo stavili držač klime i sve to postavili na zid kampice.
potom smo ugradili kanalice i razvukli potrebne cijevi... btw. uz klimu sam dobio i cijevi i crijeva za odvod što mi je kolega rekao - bači to ciganima za bakar :confusion-scratchheadyellow: te je ugrađivao svoje cijevi koje trpe jači pritisak što god to značilo... ispust smo napravili odmah ispod kampice i vidjet ću u praksi što podmetati ispod...
I onda smo postavili unutarnju jedinicu, zatvorili kanalice...
I mogli smo se posvetiti igranju s postavom vanjske jedinice... Da mi je netko rekao da ćemo to raditi i "kemijati" 4 sata ne bih vjerovao, ali upravo kemijanje se odužilo... Prvo smo na pod učvrstili forex ploču od 1 cm kako bi dobili potrebnu ravninu... ploča i podizači su pričvršćeni kroz dno prikolice za aluminijski lim koji se proteže ispod prtljažnog prostora, a usput i kroz dodatne aluminijske poveznice...
ali i isplatilo... jer već po mraku.... klima je ispitana i upaljena...
o kako je lijep osjećaj kad grije!
Ljeti kamp, zimi skijanje...