Nakup - homologacija - registracija
Objavljeno: To Jun 12, 2012 10:13 am
Že dalj časa spremljam prodajo na avto.net in podobni nemški strani. Opazil sem, da tam dobim za isto vsoto mlajšo prikolico.
Po drugi strani, pa vsaka za katero sem klical da bi jo kupil preko avto.net - je bila iz nemčije.Predvsem, ker mi je pomembno, da ima WC s praznejem od zunaj (zaradi zdravstvenega problema otroka - ne bi bil rad odvisenm od WC-ja v kampu) in da je čim daljša.
Ker sem veliko v nemčiji mi nebi bilo teško se kam ''zapeljati'' in jo morebiti kupiti - tu pa se začne moje neznanje/težava - kako naprej.
1. Kako jo pripeljati v SLO če ni registrirana (če je predvidevam da jo lahko peljem)
2. Katere vse papirje mora imeti poleg, da jo lahko doma registriram na svoje ime?
3. Kako poteka homologacija - da dobim papirje za registracijo. Jo je potrebno kam odpeljati na pregled ali predložim samo papirje? Kje to počnejo?
4. Ko je doma na dvorišču - koliko stane do registracije (homologacija, tehnični, registracija..)
Recimo kaj takega:
http://suchen.mobile.de/wohnwagen-inserat/delta-lunar-jahnsdorf/162913920.html?lang=en&pageNumber=3&__lp=3&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&minPrice=3000&maxPrice=4001&negativeFeatures=EXPORT&categories=Caravan
http://suchen.mobile.de/wohnwagen-inserat/buerstner-amara-530-tl-ibbenb%C3%BCren-p%C3%BCsselb%C3%BCren/162150131.html?lang=en&pageNumber=2&__lp=3&scopeId=MH&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Motorhome&segment=Motorhome&minFirstRegistrationDate=2000-01-01&minPrice=3000&maxPrice=4001&negativeFeatures=EXPORT&categories=Caravan
Vesel bi, če bi mi kdo opisal postopek od nabave v tujini do postavitve na cesto pri nas - in na kaj moram biti previden.....