PZA Bohinjska Bistrica
Objavljeno: Če Apr 21, 2016 2:29 pm
Cena za 24 urno parkiranje je 10 eur + dodatne 4 eur za priklop na elektriko. Več na http://www.avtokampi.si/kamp/1/595/Bohinjska-Bistrica-camper-stop/
Objavljeno: Če Apr 21, 2016 2:29 pm
Objavljeno: Če Apr 21, 2016 7:05 pm
Objavljeno: Pe Apr 22, 2016 7:24 am
Objavljeno: So Apr 23, 2016 7:27 am
Objavljeno: Ne Apr 24, 2016 1:16 pm
Objavljeno: To Apr 26, 2016 2:16 pm
Pozdravljeni!
Naj začnem s pohvalo vaše spletne strani. Uporabljam jo redno in sem navdušen nad točnostjo in ažurnostjo vaših objav. Resnično tukaj najdem vse informacije o kampih in postajališčih. Upam da tale moj zapis ne boste vzeli kot kritiko. Je samo moje mnenje, ki ga pač izražam na svoj način.
Na forumih se vsi po navadi tikamo, ker me vi vikate, vas bom vikal tudi sam. Malo kulture ne škodi .
Prvo bi vas prosil, če mi lahko pojasnite kdo je to ''mi''(govorite v množini), a je to kakšno združenje ali samo govorite za par ljudi ?
Z vami se strinjam pri prenizki ceni za PZA Koper, cena od 10 do 15 eur bi bila bolj primerna za PZA-je povsod po Sloveniji.
Strinjam se da so šotoristi in dopustnik z kamp prikolico na slabšem, vendar je njihova odločitev kako in s čim dopustujejo. Za spanje in uporabo elektrike na noč je zame 35 ali več evrov popolnoma oderuško. Sploh ker je vse kar potrebujem samo varovan prostor. Zakonodaja mi ne omogoča parkiranja in spanja na javnih površinah.
Ne razumem zakaj kampisti v trgovini zapravijo več ??? Mogoče več pojedo in popijejo ? Tudi mi se ustavljamo v trgovinah in gostilnah jemo, pijemo… Da ne omenjam da večina lastnikov prikolico uporablja samo dva tedna na leto in to je to. Osebno sem z kamperjem aktiven vsak drug vikend. In da, na glavni dopust grem v kamp. Toliko o zapravljanju.
Benetke, ki so turistično na svetovnem zemljevidu med top destinacijami pa imajo PZA postajališče tudi za 18 eur le da je 1 km stran iz centra, da ne govorimo o kampih v Benetkah, ki so celo cenejši od kampa Šobec, ki ga veselo omenjate. Mogoče bi pa tisti avstrijec, ki plača 30 eur za nočitev v kampu ostal malo dlje v okolici Bleda če bi imel PZA za 10 do 15 eur. In se posledično naslednjič vrnil na dopust na Bled v kamp. Ob takih cenah v naših kampih verjamem da jih vleče na Hrvaško za isti denar.
Strinjam se da na PZA postajališčih ni potrebe po postavitvah tušev in wc-jev, čeprav po mojih izkušnjah, je pravi tuš še vedno top. Nimamo vsi ogromnih kamperjev z vso luksuzno opremo.
Kar se tiče nenormalnih stroškov za gradnjo PZA-ja v Kopru, se ve kdo ga je gradil in kako potekajo te stvari. Po mojem mnenju realna cena gradnje le tega ni višja od 1/3 prikazanih stroškov. Vsi vemo kako se stvarem streže v naši lepi deželici. Kar se "švercarjev" tiče, oni so vedno bili in vedno bojo, za njih bi moralo poskrbeti mestno redarstvo, ki ima vsa pooblastila. Mi smo tudi za velikonočne praznike parkirali zunaj ograjene površine, plačali parkirnino plus 4 eur za PZA (koristimo wc in tuš če je v ponudbi) in tudi veliko drugih je naredilo isto.
Strinjam se da bi bilo priporočljivo najprej postaviti PZA-je v mesta, kjer ni kamp ponudbe. Občine, ki se odločajo za postavitve PZA-je očitno imajo od tega nekakšen interes, drugače dvomim da bi se spuščale v takšne investicije.
Če se ustaviva pri omembi kampa Šobec in ostalih kampov kjerkoli po Sloveniji, ki ne omogočajo kampiranja v zimskih mesecih oz. so zaprti od oktobra da aprila( konkretno vsi štirje kampi v okolici Bledu). Kje potem prenočiti po zimi če si zaželim smučati na Straži ? Morebitni PZA na Bledu bo to zadevo rešil.
Omenjate plačilo turistične takse za vse. Kaj ob tem mislite na večina privat apartmajev, ki se veselo rentajo na črno v sezoni ? Kaj poreči ob trumu italijanskih kopalcev na naši obali, itd ? Večina jih pusti v Sloveniji samo svoje smeti. Marsikatera zadeva ni urejena v tej naši deželici.
Pa še o PZA v Krškem, ki ste ga tako čudovito izpostavili. Upam da se vam ne bo potrebno ustaviti prav v Krškem, ko je na stadionu v neposredni bližini nogometna tekma, speedway ali celo večji pogreb (bližina pokopališča), ker so vsa parkirišča tudi PZA popolnoma zasedena. Ni niti vode, niti elektrike, niti ni na varovanem območju. Za vikend je skoraj nemogoče pričakovati mir in tišino, ker je v bližini bar, ki obratuje do poznih jutranjih ur. Res si ne želim ob dveh ponoči srečati par veselih "lokalcev". Takšnih in podobnih parkirišč oz. po vaše PZA-jev je v Sloveniji veliko.
Tako to je bilo samo nekaj stvari tako na hitro . Jst se na to temo ne bom več oglašal, ker se bo vlekla v nedogled. Tako kot je v Sloveniji navado smo pač vedno vsak na svoji strani. Verjamem da marsikateremu kamp lastniku ne odgovarja postavitev novih PZa-jev, ampak sam mislim da bodo samo razširila našo turistično ponudbo.
Objavljeno: Po Jun 06, 2016 11:44 am
Objavljeno: Po Jun 06, 2016 12:48 pm