Objavljeno: Sr Avg 03, 2016 1:04 pm
Pravilno. Že v eni prejšnji temi sem omenil, da se strinjam s to podražitvijo. In strinjam se tudi z omejitvijo število dni in s prepovedjo za prikolice. Ob mojem sobotnem obisku so bili na PZA-ju kar tri kamp prikolice in celo ena jadrnica (vsi iz tujine). Prav tako je eden od domačinov tam prebival in po moji oceni je tam kar nekaj stalnih gostov.
Drugače se vračam iz dvotedenskega potepanja po Nemčiji. Spal večinoma na PZA-jih (cene so od 6 - 15 eur), tudi kak kamp se je našel vmes. V zahodnem Berlinu je bil PZA zraven bivše vojašnice, v kateri so naseljeni begunci, ki so svojo malo potrebo veselo stresali skozi okna. Vsaka tri minute je vzletalo letalo iz bližnjega letališča. V vzhodnem Berlinu sem spal na PZA-ju, ki je zraven delavnic, ki so začela obratovati ob šestih zjutraj. V Dresdenu sem spal na PZA-ju, ki je v resnici parkirišče zraven gradbišča. V Schwerinu sem spal na PZA-ju, ki je bil parking od marine. O WC na teh PZA-jih najraje ne bi, recimo le, da večinoma niso zadovoljive. Marsikateri PZA nima elektrike, izpusti za odpadno vode so narejeni po kavbojsko, nobeden ni imel varovanja. Opis teh PZA-jev ni pljuvanje, ampak samo opis le-teh. Sem prilagodljiv in ne nekakšna razvajena rit. Zakaj potem to opisujem ?
V eni prejšnji temi je bila debata zakaj se pri nas privat lastniki ne odločajo za postavitev PZA. Če bi veljala takšni ohlapni standarti za postavitev PZA kot veljajo v Nemčiji, ga sam postavit drug teden na svojem dvorišču. Pri nas je pa cela birokracija z tem, rabiš nešteto dovoljenj itd.. To vem, ker sem prebiral po tem dokumentih.