Kamp Vala, Pelješac

Vse o hrvaških kampih

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: PSC

Brez avatarja
PSC je odsoten
PSC
Prispevki: 2

Kamp Vala, Pelješac

Objavljeno: Po Avg 08, 2016 1:40 pm

Pozdravljeni

Prosil bi za eno pomoč oziroma nasvet. Z družino (dva otroka - 4 in 6) smo se odločili, da bi drugo leto avgusta kampirali v Kampu Vala na Pelješacu, ki ima na tej strani odlične ocene in same pohvale.

Zdaj pa so me začeli prijatelji strašiti, da je na Pelješacu nemogoč veter. Zato me zanima, ali je konkretno v tem kampu in na plaži ob njem res ta veter tak problem, da se z otroki tam odsvetuje kampiranje?

Tudi sicer me zanima, ali je ta kamp priporočljiv za šotorjenje z dvema otrokoma?

Za odgovore se že vnaprej zahvaljujem

Odgovor Napisal/-a: avtokampi.si

Uporabniški avatar
avtokampi.si je odsoten
avtokampi.si
Prispevki: 2224

Kamp Vala, Pelješac

Objavljeno: Po Avg 08, 2016 3:01 pm

Močan veter je predvsem na tistem delu okoli Vignja, kjer vsak dan piha maestral, ki je odličen za surfanje in kajtanje. Recimo kamp Nevio je kar precej skrit, žal pa bolj spet piha ravno na tem delu pri treh kampih v Mokalu. Samo ni kritično, ker ta veter samo lepo hladi čez dan, potem pa se umiri.

Odgovor Napisal/-a: PSC

Brez avatarja
PSC je odsoten
PSC
Prispevki: 2

Kamp Vala, Pelješac

Objavljeno: To Avg 09, 2016 6:43 am

Super, hvala za odgovor. Bomo potem verjetno kar vztrajali pri Vali. Nevio mi zgleda malo bolj bogi glede sence

Odgovor Napisal/-a: pingi

Brez avatarja
pingi je odsoten
pingi
Prispevki: 21

Kamp Vala, Pelješac

Objavljeno: To Avg 09, 2016 8:05 am

Tudi mi smo že šotorili v Vali in lahko samo potrdim, da neke omembe vrednega vetra ni bilo. Je pihljalo čez dan, ampak to je bil prijeten vetrič :) Bili smo pa drugi teden v septembru, ko so bile maksimalne temperature zraka ok. 28-29 stopinj.
Kamp je ok za otroke (naša najmlajša je bila takrat 10 mesecev, tavečja dva pa 3 in 4), sploh plaža je super. Paziti je sicer treba, ker je večina parcel na pobočju in so to kar visoke škarpe.
Pa dobro olivno olje in vino imajo ;)

Odgovor Napisal/-a: totek

Brez avatarja
totek je odsoten
totek
Prispevki: 11

Kamp Vala, Pelješac

Objavljeno: To Avg 09, 2016 6:57 pm

Ja takole je .Moje izkusnje pravkar smo se vrnili iz peljesca bili v kampu vala ,ki pa je za moje pojme super kamp,kar se tice pihanja mi smo imeli 5 dni ne pihanja ampak orkansko pihanje niti kave si nisem moral skuhat zjutraj,tako da jaz mislim kakor naletis lahko piha lahko pa ne sam na peljescu vecinoma piha.Pol smo pa spakirali in sli 😀

Odgovori