Hrvaški kampi kjer ni psov

Vse o hrvaških kampih

Odgovor Napisal/-a: gulbo

Brez avatarja
gulbo je odsoten
gulbo
Prispevki: 9

Objavljeno: To Avg 11, 2015 12:32 pm

Pozdravljeni,
ali mi lahko kdo priporoči kak kamp v Istri ali Dalmaciji, kjer so psi prepovedani.
Obnašanje (sloveniskih) lastnikov psov v kampih mi je nazadnje prav pokvarilo dopust. Dead

Odgovor Napisal/-a: BraneSU

Brez avatarja
BraneSU je odsoten
BraneSU
Prispevki: 5

Objavljeno: To Avg 11, 2015 1:43 pm

FKK Valalta je definitivno najboljši FKK kamp daleč naokoli. Velik plus je tudi to, da so psi na celotnem območju kampa prepovedani.
Še večji plus je tudi ta, da je v njem malo Slovencev in Italijanov, pa so zato WC-ji čisti. Pa tišina je tudi.
Sem ravno prišel z morja, tudi meni se je zgodil pes (sicer mi ni pokvaril dopusta) ampak je pa lastnik izjavil, da so psi v tem delu kampa dovoljeni in če lajajo, naj se tisti, ki jim to ni všeč, preselijo v del kampa, kjer psi niso dovoljeni. To, da je navil radio, da je čvekal cel dan na glas, skratka, noro.

Brez avatarja
BraneSU je odsoten
BraneSU

Objavljeno: To Avg 11, 2015 1:48 pm

sem pozabil tudi to, da je, tipično slovensko, prikolico, baldehin in predprostor postavil na skrajne meje parcele, ležalnike je imel že na sosedni parceli. Ko se je na sosednjo parcelo želel nastaniti avtodomar s precej velikim avtodomom, se je dotični pasjeljubec skregal z njim, ker potem on ne bi imel kam postaviti ležalnike.
Saj pravim, ko to vidiš bi najraje pokril registrske tablice in se pogovarjal samo še v angleškem jeziku.

Brez avatarja
gulbo je odsoten
gulbo

Objavljeno: To Avg 11, 2015 2:25 pm

Se mi je kar zdelo da imajo FKK to bolje urejeno.
Kaj pa "tekstilni" kampi?
Izgleda da bo treba najt nekega "zoprnega" lastnika kampa, ki striktno pazi na red in čistočo.
V tem primeru bi bili pasjeljubci prisilno omejeni na svojo parcelo in mi ne bi urinirali po avtu in parceli.

Odgovor Napisal/-a: KIMI

Brez avatarja
KIMI je odsoten
KIMI
Prispevki: 78

Objavljeno: To Avg 11, 2015 6:19 pm

Lastniki psov so skrajno nesramni,ker se jim zjutraj ne ljubi vstat enostavno pse spustijo in lulajo in kakajo vsepovsod najrajeje pa gredo na sosedovo parcelo kajti na svoji se ne podelajo.Tudi nam je letos pes scal pod oknom spalnice , v tej vročini zelo prijetno     ,potem pa so lastniki še užaljeni če jim kaj rečeš!
Da o higienski kulturi slovencev v kampih ne govorim,lani jeseni kamp Sirena samo slovenski kemperji,svinjarijo za seboj so pa puščali bolj kot 1000 Italijanov,toliko o kulturi Slovencev!

Odgovor Napisal/-a: Mark

Brez avatarja
Mark je odsoten
Mark
Prispevki: 80

Objavljeno: To Avg 11, 2015 6:54 pm

Tudi jaz se podpišem pod vse zgoraj navedeno.

Odgovor Napisal/-a: st

Brez avatarja
st je odsoten
st

Objavljeno: To Avg 11, 2015 7:33 pm

Pozdravljeni,
tudi sama se strinjam z zgoraj napisanim, še posebej neprijetno je če psi lulajo na šotor in to nikakor ne moreš sprat dol.Poleg tega se sama  zelo bojim psov -predlagam kamp Valdaliso v Rovinju, preverjeno ni psov,razen če se kakšen izgubi.lp

Odgovor Napisal/-a: Gretel

Brez avatarja
Gretel je odsoten
Gretel
Prispevki: 6

Objavljeno: Sr Avg 12, 2015 8:04 am

Sem lastnik psa in ga vedno vzamem s seboj na morje in poskrbim, da nikakor ne moti drugih obiskovalcev kampa.

Pa vendar....se pa moram strinjati s vsem napisanim!!!!!

Veliko lastnikov psov je žal "neotesanih".
In tudi meni gre pošteno na živce, ko lastniki dovolijo že to, da psi polulajo prav vsako drevo ali travco na parceli, kjer bo jutri postavila šotor npr. družina z majhnimi otroci (ali pa kdo drug). Da o šotorih ne govorimo.
Gre mi na živce, ko so sprehajalne potke bombardirane s kakci, ker se tem lastnikom zdi nepomembno, da bi kakec pobrali.
Gre mi na živce, ko ti lastniki pse po kampu sprehajajo brez povodca in psi dobesedno "lezejo" v mojega psa, ki je na povodcu ali pa v otroka in druge ljudi. Lastnik se pa 10m za njim dere: "Saj je priden".
Gre mi na živce, ko se ob sprehodu izpod kamperja iznenada v nas zapodi ščene in nas oz. vsakega mimoidočega pošteno oblaja in se zaganja vanj.
Pa še kaj bi se lahko našlo....

In potem se zgodi, da nas vse lastnike gledajo po strani in tlačijo v isti koš.
Res nis-o (-mo) vsi taki. In če bi se vsak malo potrudil, bi bilo sobivanje psov z drugimi obiskovalci kampa popolnoma nemoteče. Tako pa prihaja žal do tega, da mora človek iskati kamp kjer psi niso dovoljeni.

Lastniki psov moramo-jo razumeti, da pač vsi ljudje niso ljubitelji psov in to je njihova PRAVICA.

Brez avatarja
gulbo je odsoten
gulbo

Objavljeno: Sr Avg 12, 2015 9:05 am

Ravno to sem tudi opazil v kampu: nekaj lastnikov psov je imelo svojega psa lepo privezanega na parceli. Pes je bil čisto priden, dokler mu ni prišel težit "svobodni" pes.
Dejstvo je, da smo svobodni lahko toliko, da svobode ne kratimo drugim.
Tega se npr. Nemci, ki živijo na dosti bolj poseljenih območjih, tudi bolj zavedajo.

Brez avatarja
BraneSU je odsoten
BraneSU

Objavljeno: Sr Avg 12, 2015 9:12 am

Spoštovani Gretel,
moje mnenje je, da se odgovorni lastniki psov neradi izpostavljate in ne 'težite' neodgovornim lastnikom. Potem kao težimo nelastniki psov, nas pa takoj okarakterizirajo kot sovražnike in neljubitelje psov. Ker kao nismo ljubitelji psov pa je naše opozarjanje zgolj nekakšno nerganje sovražnika psov,  na katerega 'pravi' ljubitelj psov ne da kakšne pomembne teže.
Rezultat pa je na koncu tak, da postaja odnos do psov črno bel; ali si ljubitelj ali nisi, sivine ni.
Mene psi konkretno ne motijo, se jih niti ne bojim,  sem pa alergičen, če se vedejo nevzgojeno (lajajo, cvilijo, puščajo nepospravljene drekce, lulajo po šotorih, ....). Seveda so nevzgojeni lastniki, vendar psi potencirajo nevzgojenost lastnikov ali drugače, če je oseba nevzgojena je z njo težko sobivati, če ima ta nevzgojena oseba še psa, je sobivanje še toliko težje.
Zato apeliram na ljubitelje psov, opozarjajte nevzgojene lastnike tudi takrat, ko ne pride do konflikta njihovega psa z vašim.
PS: V Bijeli uvali sem kampiral obkrožen s kampisti, ki so bili vsi lastniki psov (vrsta pred mano, na levi in desni strani in v vrsti za mano so imeli vsi psa). Vendar psov ni bilo niti slišati in skoraj ne videti. Najbrž ni potrebno omeniti, da so vsi bili tujci (Nemci, Nizozemci in Belgijci).

Odgovori