Objavljeno: Sr Avg 12, 2015 9:12 am
Spoštovani Gretel,
moje mnenje je, da se odgovorni lastniki psov neradi izpostavljate in ne 'težite' neodgovornim lastnikom. Potem kao težimo nelastniki psov, nas pa takoj okarakterizirajo kot sovražnike in neljubitelje psov. Ker kao nismo ljubitelji psov pa je naše opozarjanje zgolj nekakšno nerganje sovražnika psov, na katerega 'pravi' ljubitelj psov ne da kakšne pomembne teže.
Rezultat pa je na koncu tak, da postaja odnos do psov črno bel; ali si ljubitelj ali nisi, sivine ni.
Mene psi konkretno ne motijo, se jih niti ne bojim, sem pa alergičen, če se vedejo nevzgojeno (lajajo, cvilijo, puščajo nepospravljene drekce, lulajo po šotorih, ....). Seveda so nevzgojeni lastniki, vendar psi potencirajo nevzgojenost lastnikov ali drugače, če je oseba nevzgojena je z njo težko sobivati, če ima ta nevzgojena oseba še psa, je sobivanje še toliko težje.
Zato apeliram na ljubitelje psov, opozarjajte nevzgojene lastnike tudi takrat, ko ne pride do konflikta njihovega psa z vašim.
PS: V Bijeli uvali sem kampiral obkrožen s kampisti, ki so bili vsi lastniki psov (vrsta pred mano, na levi in desni strani in v vrsti za mano so imeli vsi psa). Vendar psov ni bilo niti slišati in skoraj ne videti. Najbrž ni potrebno omeniti, da so vsi bili tujci (Nemci, Nizozemci in Belgijci).