Kamp s plažo za pse
Objavljeno: Če Jul 04, 2013 12:00 pm
Zanima me, če mi lahko kdo iz lastnih izkušenj predlaga kak kamp, ki je DEJANSKO psom in njihovim lastnikom prijazen (zanima me Lošinj, Cres). Zakaj pišem tako?
Smo družina z otroci in seveda psom, ki gre z nami tudi na dopust. In ker s svojim kosmatincem nočemo biti vsiljivi ostalim obiskovalcem kampa (razumem in sprejemam, da ljudje različno dojemamo pse), bi se radi umaknili na del plaže, ki je namenjena tudi psom. Žal pa imamo izkušnje, da so takoimenovane "pasje plaže" več ali manj odročni, težkodostopni deli obale. Gre lahko za skalnate plaže skoraj nemogočim dostopom do morja ali blatno plažo posuto s črepinjami in smetmi (Lopari - Mali Lošinj).
Take plaže so popolnoma neprimerne za psa, da ne govorimo o otrocih.
Skratka...želim iti na dopust v kamp, kjer lahko gremo vsi skupaj (mi, otroci in pes) brez skrbi na plažo, brez težav dostopamo do vode tako otroci kot pes, se tam kopamo in poležimo na brisačah (obenem pa ne motimo nobenega, ki si psa v svoji bližini ne želi). Hkrati smo pa brez skrbi, da se ne poškodujemo na črepinjah ali stojimo, ker brisače v blato preprosto ne moreš položiti.
Pa še kritika nekaterim lastnikom psov:
V kampu Lopari (Lošinj) je en del kampa neurejen in neprimeren za kampiranje. To pot so (smo) lastniki psov izkoriščali za jutranje in večerne sprehode. Zgroženo smo ugotovili, da je potka dobesedno zasuta s pasjimi kakci. Kakec naše psičke sem včasih skoraj dobesedno brskala iz ostalih, da sem lahko za njo počistila. Žalostno res. Mislim, da je popolnoma jasno, da nas potem vse lastnike psov gledajo grdo. Vem, da bi tudi sama odregirala podobno.
Uf sem se razpisala...torej..kamp, kjer je pes dobrodošel tudi na plaži v pravem pomenu besede.
Hvala.