Savudrija - Pineta

Vse o hrvaških kampih

Odgovori

Odgovor Napisal/-a: prenovitelj

Brez avatarja
prenovitelj je odsoten
prenovitelj
Prispevki: 46

Savudrija - Pineta

Objavljeno: Ne Sep 04, 2011 9:43 pm

Ne vem, če je bila že odprta ta tema. Zanima me, kakšne so kaj izkušnje s Pineto?? Nekje sem na netu bral, da so bili neki problemi z upravitelji.

Osebno sem tja zahajal že zelo dolgo nazaj, v letih 1983-1988. Firma, kjer je bil fotr zaposlen, je imela tam dve prikolici precej blizu vhoda v borovi senci. Sam sem se tam zelo dobro počutil in me še sedaj mika, da bi spet preživel dopust tam. Fajn mi je, ker je meja s Slovenijo dokaj blizu. Je morda dostopen tudi slovenski signal za GSM (barabe iz Simobila mi posebej obračunavajo sms iz tujine, čeprav imam zakupljen pavšal 1000 sms). V Stella Maris-Umag smo vedno lahko poslušali slovenske radijske programe... se pravi, da ne bi smel biti problem v Savudriji ujet radijski in TV signal iz "Slovenistana".

Malo pa me moti dostop do morja (skale), takrat je bilo precej ježkov. Upam, da morje nikoli več ne cveti tako kot leta 1987. Tisto je bilo pa grozljivka! Kot bi se šel kopat v kakšno gomalo. Pa še gozdni požari so divjali v bližini. Nekoliko me je tudi motilo, ker se nič posebnega ni dogajalo v neposredni bližini. Ok, razen terasa Mojmir, tisto je res božansko, romantični sončni zahodi, pa oder za muziko. Pa tudi svetilnik me je navdihoval (tudi zato, ker se ga je dalo videti tudi iz meni ljubega Pirana). :) Enkrat smo šli iz Savudrije celo na portoroško noč (še ognjemet smo gledali - kdor si ne predstavlja, kako to zgleda, naj gleda film Poletje v školjki - prvi del).

Prikolici pa.. ja, adria prve generacije (tiste zaobljene), 2+2, ne spomnim se točno modela, verjetno tam nekje 380 ali 400, baldehin v oranžni barvi, asimetričen, oprema bolj špartanska, ena kvadratna kovinska miza bele barve, štirje stoli (kovinsko ogrodje, plastičen sedež). Enkrat, ko nas je bilo pet, smo morali še en stol s sabo pripeljat. Pa še en spomin: v Savudriji sem prvič jedel rižoto s kalamari. ;)

Mogoče kdo ve, koliko pride pavšal v Pineti?

Odgovor Napisal/-a: rega

Brez avatarja
rega je odsoten
rega
Prispevki: 6

Savudrija - Pineta

Objavljeno: Po Sep 05, 2011 12:31 pm

Tudi midva zahajava v pineto za vikende in nama je všeč, predvsem senca in bližina. Res pa je da je plaža skalnata, nek mali vhod v morje je peskan, ježkov ni videti. Sanitarije so zelo čiste in ne manjka wc papirja in brisač. To me je še najbolj pritegnilo.  Mislim, da je pavšal okrog 2400€, toliko dajo znanci.

lp

Odgovori