Objavljeno: Po Jan 19, 2015 1:47 pm
Jaz bom pa tko reku, šinfati znamo, če nam kej ni prou. Tudi nam leta 2008 ni bilo in smo prikolico prodali. Imeli smo pa res vse top-in, od kuhinje, wc-ja, ograje itd. Ampak urejeno in na oko poštimano. To se je dovoljevalo v starem sistemu, ki so ga Hrvati puščali toliko časa, dokler pač niso sprejeli novih zakonov. Sami smo si krivi, ker so na določene pravilnike opozarjali že 10-let nazaj! Ampak smo gradili, gradili......jebi ga, tukaj mislim na obojestransko napako. Pač tisti ki je vložil enormne denarje in delo, bo zdej glasen. Tudi mi smo bili. Ampak kampi so projecirani v osnovi v sožitju z naravo: kar smo imeli v Njivicah, je mejilo že na malo cigansko naselje. Letos smo zopet kupili parcelo v kampu, moramo predelati vse, z nadstreški, ograjo in še čem. Ampak to je naša odločitev in jo bomo spoštovali. Meni je kraj všeč, kot tudi morje, plaže itd. Bomo pa vložili minimalistično, da izgleda lično in v mejah zahtev. Na morje ne bomo hodili živeti (kot včasih), ampak uživati.
Kar je pa dovoljeno imeti je:
- pokrito prikolico in baldahin(s tem, da je vse fiksirano na prikolici in baldahinu. Če ste malo tehničnega tipa, to ni težava)
- betonskih plošč ni več dovoljeno imeti, ampak je dovoljen lesen pod
- ograja zelene barve max 75cm
- dovoljeno so t.i. šotorske kuhinje
- vse mora biti montažno in jeseni odstranjeno
Sam mislim, da je bolj vseskupaj strah, ki ga predpisuje nov zakon. Konec januarja bo komisija preverila vse prikolice in podala mnenje. Sam mislim, da če bo kolikor toliko v mejah normale, ne bo problema. V poletnih mesecih pa mislm, da ne bo problem malo povišati ograjo in narediti še kakšne lesene zadevice.