Objavljeno: Po Avg 17, 2015 1:54 pm
BraneSU: dobro napisano!
Sobivanje kjerkoli je lahko problem, če ljudje posegajo v svobodo soljudi.
Ker je število psov v zadnjih letih rekordno naraslo, bo nujno treba uveljavit več kontrole nad spoštovanjem prepovedi. Opažam vse več tabel, da je kopanje psov na plaži prepovedano, hkrati pa vse več ljudi, ki to kršijo.
Ko sem nazadnje na to opozoril nekega lastnika psa, mi je nesramno odvrnil, da bo tablo izpulil in vrgel v grmovje. Pa ga sploh ne bi opozarjal, če pes (ki seveda ni bil na povodcu) ne bi rinil vame in v moje otroke.
Zgodba se mi zdi zelo podobna kot s kadilci, ki so sprva kadili povsod in posiljevali vse z dimom. Če je imel kdo astmo to "ni bil njihov problem". Sčasoma pa so šli ljudem vse bolj na živce (pljuča) in postopoma so se zadeve končno do neke mere uredile.
Mislim, da kadilci niso prav nič prikrajšani. Pa tudi psi in njihovi lastniki ne bodo, če bodo psi prosto tekali na za to primernih mestih in poligonih, ne pa med ljudmi. Bodo pa zato vsi ljudje, ki se bojijo psov, imajo alergijo na pasjo dlako (ali pa želijo samo pustiti svoje otroke tekati naokrog brez strahu da bi "dražili" kakega psa) veliko na boljšem. Potem tudi ne bo treba omejevati izbiro kampov samo na tiste, kjer so psi prepovedani.