Na jednom hrvatskom forumu došli smo do ideje da se jednom probamo okupiti zajedno. Trebao je samo netko to potaknuti i eto prihvatio sam se lani tog izazova. Odlučili smo da to napravimo 2x godišnje, jednom na proljeće, i jednom na ljeto.
Iako je to teško, nastojimo da smo svi fer u pravom kamperskom duhu. Ne gleda se tko je što donio, ne gleda se tko što radi, ali se gleda da svi jedni drugima priskočimo u pomoć i da su nam poslovi oko spremanja jela, pranja suđa, slaganja stolova, zabave i ostalog ravnopravno zastupljeni.
Također jedni imaju jednu vrstu pića, drugi drugu, ali sve zajedno je stavljeno na stolove i svi se služe i ono što je najzanimljivije - sve uspješno funkcionira....
Sada smo imali 4. susrete forumaša i evo kako nam je bilo:
Kao što klin reče: došao je dan "D"... Neki su putovali ranije, neki kasnije, ali unutar nekoliko sati cilj nam je svima bio isti. Kamp "Slapić" na Mrežnici i naši 4. susreti forumaša.
Tako su stizale posade:
klin...
roberthino...
darcy...
dpanijan...
gac...
bajki... (ps. od njega smo navikli da kampicu vuče samo na proljeće
- ma ipak ću objasniti: lani mu nije stigao novi auto na vrijeme, a ove godine nova kampica...)
mate...
i statler.
Nažalost nije stigao i MB814 što nam je izuzetno žao. Čovjek je krenuo iz BiH na naše susrete, sa svoja dva sine, ali se nakon par sati vožnje morao okrenuti i vratiti natrag jer je imao smrtni slučaj...
Na ovim susretima novi su nam bili roberthino i dpanijan koji su se moram priznati dobro uklopili u društvo. Roberthino family kao da je od prvih susreta s nama, pa mu je klin ipak morao par puta pokazati
naljepnicu s prvih susreta... ono da se ne umisli...
To je bila klinova izmišljotina - a kaže da naljka s prvih susreta ima istu funkciju kao i karton na forumu
I ove godine smo se pobrinuli da smo svi isti,
a i tu su neizostavne naljepnice na kućicama - kojih se sad skupio neki broj, a pošto jedini nisam zamijenio kampicu - sve su još ponosno zalijepljene tu...
Naravno da su se razgovori otegnuli do dugo u noć... Mislim da je povečerje bilo oko 02 sata...
Sva sreća da nije prihvaćen prijedlog odlaska na rafting u 8:00 sati jer mislim da bi to propustili. Ovako smo imali malo vremena za reanimaciju i neki kratki doručak do kojeg je rijetko kome bilo (što se kasnije pokazalo vrlo bitno). Naravno da smo nastavili s onime s čime smo stali...
E sad rafting... Ostavit ću to nekome da stavi još par slikica. Osobno očekivao sam malo više, ali sušna sezona i niski vodostaj Mrežnice uzeli su svoj danak većem adrenalinu. Ali opet - i to je bilo super jer druženje u čamcima, špricanje vodom, utrkivanje Mrežnicom, kupanje u istoj prilikom odmora bilo je isto fantastično.
Nakon 3 sata udarničkog rada (čitaj: veslanja) uslijedio je povratak - povratak gladnih! Kako se nije znalo kad ćemo stići čekalo se samo s paljenjem vatre i pečenjem. Za to su se pobrinuli darcyman i "bilo kud - roberthino svud"!
A svima u kampu je debelo, debelo mirisalo jer trebalo se potruditi i ispeći mesa za 30-tak osoba... Dečki - moj naklon!
Naravno da su se i žene aktivirale sa prilozima i salatom... Tako da i za cure - moj naklon!
Za ručkom su nam se pridružili i g. Branko Marolt predsjednik Udruge kampista Hrvatske (UKH) i gospodin Franjo ??
(fala dpanijan na posuđenoj slici)
Razgovori su tekli u smjeru suradnje forumaša i UKH, točnije kako bi smo mi preuzeli službeni forum UKH i probali ga oživiti. Većina nas je od tamo krenula i prvi naši zajednički kontakti tamo su i napravljeni... A imati forum pod značkom UKH bila bi za nas velika dobit, jednako kao i "život foruma" za samu Udrugu.
Dok smo mi vodili razgovore - naši mališani su se marljivo zabavljali....
Treba li više uopće spominjati ovu dvojicu najmlađih članova naše forumaške zajednice... Rastu, rastu - i vrijeme je da se neki forumaši pobrinu za njihove nasljednike. Koga ćemo inače čuvati na nadolazećim susretima?
Popodne su se neki i kupali, neki glumili Tarzane u čemu su prednjačili Čikac i Lukac...
evo i jedan video:
Ne treba im to ni zamjeriti jer temperature su za tu vrstu zabave bile i više nego li pogodne...
Neki umorni veslači su i dremuckali u ležaljkama... te se odmarali za nadolazeće večer ili noć...
A onda je pao mrak! A pošto smo bili pravi kamperi - nismo trošili struju, već smo pod petrolejkom trafljali i trafljali. A neki su padali u element..
Na taktove Bešlića s razglasa i cure su poskakale...
Petrolejka nije bila dovoljna jedino kad je trebalo otvoriti novih 5-litara Malvazije... tada je tu bio svemogući Maglite...
Što reći, nego da smo zakurili opet duboko u noć... Još da nas nisu stišavali, psst klin, psst... tiše malo, tiše... dočekali bi smo i jutro!
Nakon 2-3 sata dremuckanja već smo svi bili orni i spremni maksimalno iskoristiti nadolazeće vrijeme. Doručak je poslužen za švedskim stolom...
Neki su prijepodne koristili za kupanje, neki za pričanje, neki za odmor (hm... hm...)
Neki su se prihvatili kotlovine - ajde de da i statler nešto skuha...
Hvala kolegi dpanijanu na ovoj slici
A naravno da je drugi kotlić kuhan, a oko njega se borio naš "bilo kud - roberthino svud"
Forumašicama opet slijedi zahvala za priloge i salatu...
Najprije su za stol s paradajz juhom sjeli najmlađi...
I krenuli su pomalo i planovi za kraj. Razgovori su se za ručkom sveli na sljedeće susrete... Na dogovore za special edition susrete (idemo jednima u svatove u listopadu mjesecu) i slične teme...
Još da ne zaboravim spomenuti i klinov razglas koji smo morali malo malo stišavati, ali eto sad bar znamo da "Slapić" nije destinacija za ovakve susrete pa ćemo se prebaciti tamo gdje ćemo moći feštati, plesati i pjevati...
Slike od karavane - okačit ću kasnije kada ih dobijem od kolege.
A bjelovarčani su zastali na još jednoj kavi! Tek smo bili na pola puta, a već je bio mrkli mrak! Samo dokaz do kada smo se zadržali...
HVALA, HVALA, HVALA još jednom svima i vidimo se nadam se dogodine na 5. jubilarnim susretima....
Možda nagodinu i neki forumaš odavde nam se pridruži
Statler2011-09-12 12:16:41
Ljeti kamp, zimi skijanje...