Objavljeno: Če Jun 18, 2020 7:01 am
Konec šole in čas dopustov je tako rekoč pred vrati, s tem pa tudi odločitev ali se podati na kampiranje. V naši družini že od nekdaj kampiramo, zdaj s svojo počitniško prikolico, mladina si poleg postavi šotor. Strinjam se, da je kampiranje na prostem bolj varno, gledano iz zdravstvenega vidika - novega korona virusa. To se povdarja na veliko na tej spletni strani, kot v medijih in s strani lastnikov kampov. Pa vendar se s tem ne bi mogel popolnoma strinjati. Dilema so skupni sanitarni objekti, ki so po mojem mnenju v trenutni situaciji največja slabost kampiranja in po moji oceni imajo zaradi tega večjio prednost celo apartamji, ki jih lahko temeljito razkužiš tudi sam, preden se družina vseli. Večina prikolic ima lastno kopalnico in stranišče, ki pa za dopust vendarle ni primerna za večjo družino. Pride prav kvečjemu za umivanje zob in za občasno uporabo stranišča. Ostaja pa še tuširanje, pranje posode, uporaba stranišč. Niti sam si ne predstavljam, kako v tem času ravnati dovolj higienično na stranišču, kaj šele kako bo ravnal otrok. Npr. se je zgodilo, da je bila na wc-ju kaseta za wc papir s spodnje strani "zamazana" in je nihče ne počisti, ker tega niti čistilka ni videla. Pa uporaba tušev, pred njimi dolge vrste, torej se tušira drug za drugim, pa kakšen kihne, zakašlja. Pranje posode... Zagotovo v kampih nimajo v sanitarnih objektih človeka, ki "laufa" za in pred vsakim obiskovalcem in prezračuje, razkužuje kljuke, ključavnice, wc deske, držala, splakovalnike, pa enako v tuš kabinah, pipe in površine v kopalnicah in pri pranju posode. Še za odraslega človeka je tole zapleteno, kaj šele za otroke. Ni ravno dopust, da bom z vsakim obiskom sanitarnega objekta nosil tja pumpico z razkužolom, pazil, da je ja prezračeno in da pred menoj ni bilo tam nikogar, ki je ravno kašljal in kihal. In potem to počel še z vsakim otrokom posebej. To že več ni dopust. Sem zakompliciral, tako bo verjetno večinsko mnenje, vendar bi želel, da vendarle nekdo na tole konkretno odgovori. Prejel sem dopis iz kampa, kjer imamo rezervirano. Edino kar pišejo je, da so zmanjšali število mest za kampiranje za 20%, da bo s tem manjša gneča v sanitarijah in v kampu. Pa bo to res? Ko bo prišel večer, bomo ljudje želeli pod tuš..samo vrsta bo verjetna krajša, manesto 10 jih bo čakalo 8. Kakšne konkretne izkušnje imate tisti, ki ste v tem času že kampirali? Kako je to organizirano? Ker kampiranje ni samo giabnje na zraku in ležanje na svoji parceli v primerni oddaljenosti od soseda.